Статьи и публикации

     Незручний матрац - поширена причина болей в спині. Проблеми з попереком виникають із-за неправильного положення хребта, який знаходиться у викривленому стані впродовж 7-8 годин. Частенько для позбавлення від больових відчуттів досить зробити всього один крок - замінити свій матрац правильною моделлю з ортопедичним ефектом.

Що таке ортопедичний ефект матраца

     Матрац прогинається під вагою тіла і в той же час чинить зворотний тиск(виштовхує). При ідеальному співвідношенні рівня прогину і сили зворотного тиску хребет не викривляється незалежно від положення сплячого.

      Здатність матраца підлаштовуватися під анатомічні вигини тіла називається ортопедичним ефектом. Ця здатність залежить від жорсткості і пружності спального місця. Не менш важлива вага людини, що чинить тиск на матрац. Користувачам з вагою від 100 кг краще вибрати жорсткіші і пружні моделі, людям з вагою менше 55 кг - м'якші.

Як визначити оптимальну жорсткість матраца

     Будь-який інтернет-магазин матраців пропонує моделі різної міри жорсткості, яка залежить від наповнювача. Жорсткі і м'які варіанти підходять не усім - перший тип не рекомендований особам старше 50 років, а другий - підліткам і повним людям.

     Універсальний вибір - безпружинний або пружинний матрац середньої жорсткості. У продажу також можна знайти двосторонні варіанти з різною жорсткістю сторін.

     Жорсткі моделі гірше прогинаються. За рахунок відсутності достатнього прогину в області плечей і тазу хребет викривляється, а м'язи спини напружуються. Занадто жорсткий матрац може давити на м'які тканини і порушувати кровообіг, внаслідок чого відбувається оніміння кінцівок і загострюються суглобові болі (за наявності проблем з суглобами).

     Занадто м'які матраци добре прогинаються, але погано виштовхують тіло. В результаті поперек провалюється нижче рівня плечей (ефект гамака), що призводить до викривлення усього хребетного стовпа і появи болів в поперековому відділі.

Ознаки правильного матраца

     Під час сну тіло повинне щільно прилягати до матраца. Між попереком і матрацом не повинно залишатися "повітряного проміжку". У положенні на боці плече повинне знаходитися трохи нижче стегна - за такої умови хребет збереже природне положення.

     Правильне положення тіла забезпечують матраци з декількома зонами, що мають різну жорсткість. У ідеалі таких зон повинно бути сім - для голови, верхнього відділу спини, тазу, колін, гомілок і ступень.

     Найбільший анатомічний ефект мають багатошарові безпружинні матраци і моделі з незалежними пружинними блоками, найменшим - варіанти із залежними пружинами(блок "боннель").


DonSon : Ці матраци витримають все! 31.07.2017 DonSon : Ці матраци витримають все!
Вони - захисники нашого здоров'я і спокою. Більше 3 тисяч років матраци служать людству. І прослужать вам. Ось тільки декілька фактів про матраци, представлені в нашому інтернет-магазині DonSon
×
DonSon